Brug- en sluisbediening

Bekijk vacatures

Met ruim 3.460 kilometer kanalen en rivieren, 93 sluiscomplexen en 328 bruggen is het vaarwegennet van Nederland indrukwekkend. We passeren dus vaak een brug en/of sluis om onze bestemming te bereiken. Deze bruggen en sluizen kunnen zowel fysiek, als vanuit een algemene centrale via beeldschermen bediend worden.

Scheepvaart en wegverkeer zijn gebaat bij vlotte maar tegelijkertijd veilige bediening. De brugwachter, sluiswachter/sluismeester en operator nemen dat op verantwoorde en klantvriendelijke wijze voor hun rekening. Elke beroep kent zijn eigen vaardigheden. Met de juiste kennis van zaken die wordt verkregen door het volgen van diverse Nautische leerlijnen kan iedereen de fijne kneepjes van dit mooie vak leren.

BRUGWACHTER

Je werkt lokaal op de brug en bent verantwoordelijk voor het veilig openen en sluiten van de brug. Je hebt oog voor de belangen van zowel het scheepvaart- als het wegverkeer en zorgt voor veilige en vlotte bediening.

SLUISWACHTER/MEESTER

Als sluismeester zorg je voor een veilige en vlotte doorstroming van zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer. Je deelt de kolk in en zorgt daarbij voor duidelijke communicatie met de scheepvaart. Dit gebeurt voor een groot deel in het Nederlands en Duits.

NAUTISCHE OPERATOR

In de functie van nautisch operator speel je een belangrijke rol in de veilige en vlotte doorstroming van het scheepvaartverkeer op de waterwegen. Je bedient op afstand bruggen en sluizen en communiceert met de vaarweggebruiker. Daarnaast heb je een verbindende rol bij het vastleggen van informatie over het functioneren van het verkeersnetwerk en het scheepvaartverkeer.

Bekijk hieronder de vacatures brug- en sluisbediening.

Kom je bij ons werken?

Flexibiliteit

Bij Swets Nautical Services ben je als nautisch specialist verzekerd van een afwisselende baan die aansluit op jouw wensen en voorkeuren

Uitdagend

Op zoek naar een uitdagende carrière? Bekijk onze vacatures om een baan te vinden die bij jou past en laat je CV achter!

Perfect geregeld

Flexibele werktijden + locaties, leuke opdrachtgevers, mogelijkheden tot opleidingen en goede arbeidsvoorwaarden. Alles perfect geregeld!

Neem contact op

Onze actuele Brug- en sluisbediening vacatures

Een veilige en snelle verkeersdoorstroming op het water, dat is waar jij als Brugwachter digitaal in een bedieningscentrale 24/7 voor staat. Vanuit de bedieningscentrale in Tilburg ben jij degene die bruggen en sluizen in Noord-Brabant en Midden-L...

Voor een aantal van de 93 sluiscomplexen die Nederland rijk is, zij wij op zoek naar een Sluiswachter in de regio van Vestingstad Gorinchem. Deze stad is uniek in ons land! De vestingwallen bieden je namelijk prachtige uitzichten over de rivier. D...

Voor een drietal sluiscomplexen in Nieuwegein zijn wij op zoek naar een parttime (24 uur) Sluiswachter. Deze sluizen schudden jaarlijks per stuk zo’n 8000 plezierjachten en 700 vrachtschepen. Vanuit jouw kantoor nabij de sluis bedien jij de ...