Stuurman en matroos

Bekijk vacatures

Als stuurman en matroos voer je de orders uit die je van de schipper en/of kapitein krijgt. Je verzorgt het aan- en afmeren,  je assisteert bij het laden en lossen en ondersteunt bij het onderhoud van het schip.

MATROOS

Als matroos op een binnenvaartschip voer je verschillende werkzaamheden uit zoals het verlenen van ondersteuning bij het aan- en afmeren, laden en lossen en onderhoud van het binnenvaartschip. Daarnaast verricht je huishoudelijke taken aan boord van het binnenvaartschip.

LICHTMATROOS

Als lichtmatroos combineer je leren en varen. Aan boord doe je de broodnodige praktijkervaring op en voer jij uiteraard matrozenwerk uit.

VOLMATROOS

Als volmatroos voer je dezelfde werkzaamheden uit als een matroos. Maar omdat je meer ervaring hebt zal je meer werkzaamheden zelfstandig aan boord mogen uitvoeren. 

DEKSMAN

Als deksman leer je het vak in de praktijk. Je assisteert schipper en matroos bij alle voorkomende werkzaamheden.

STUURMAN BINNENVAART

Als stuurman voer je de orders uit die je van de schipper en/of kapitein krijgt. Je verzorgt het aan- en afmeren en je assisteert bij het laden en lossen. Ook kan je verantwoordelijk worden gesteld voor het functioneren van de motoren en ook onderhoudswerkzaamheden behoren tot jouw takenpakket. Onder toeziend oog van de schipper mag je soms het schip besturen.

STEWARD VEERPONT

Als steward assisteer je de schipper bij het veilig af- en aanmeren van de veerpont. Je zorgt voor een veilige op- en afstap van de passagiers. Daarnaast registreer, controleer en verkoop je vervoersbewijzen. Samen met de schipper controleer je de technische installaties op het schip, signaleer je onveilige situaties en assisteer je bij calamiteiten. Ook zorg je ervoor dat het schip er altijd schoon en netjes uitziet!

 

Kom je bij ons werken?

Flexibiliteit

Bij Swets Nautical Services ben je als nautisch specialist verzekerd van een afwisselende baan die aansluit op jouw wensen en voorkeuren

Uitdagend

Op zoek naar een uitdagende carrière? Bekijk onze vacatures om een baan te vinden die bij jou past en laat je CV achter!

Perfect geregeld

Flexibele werktijden + locaties, leuke opdrachtgevers, mogelijkheden tot opleidingen en goede arbeidsvoorwaarden. Alles perfect geregeld!

Neem contact op